Una nova obra d’art copsarà el rostre la UAB

Més conegut pel gran públic gràcies al gegantí retrat de Barack Obama que ha fet a la platja de Barcelona, Jorge Rodríguez Gerada, artista urbà de llarga trajectòria als Estats Units i a Europa, és també l’actual creador resident a la UAB. Rodríguez Gerada va guanyar, el passat juliol, la primera convocatòria ‘Creador en residència a la UAB’ i ara, uns mesos després, el seu projecte ja està definit i a punt d’engegar-se. Es tracta de l’obra ‘Identitat composta’, un retrat de grans dimensions que es farà a partir de l’escaneig de 100 membres de la comunitat universitària amb l’objectiu de copsar el gran rostre de l’Autònoma.

Es busquen voluntaris i voluntàries!!

Vols formar part del procés de creació de l’obra? Per a la realització del seu projecte artístic a la UAB, Jorge Rodríguez Gerada, artista de carrer i exponent de l’anomenada Culture Jamming, necessita la col·laboració de 100 membres de la comunitat universitària per tal d’escanejar els seus rostres. El resultat serà l’obra ‘Identitat composta’, que representarà la cara de l’Autònoma tot fusionant les imatges escanejades d’una mostra representativa de tota la comunitat universitària. Per obtenir aquest rostre simbòlic de la UAB, l’artista escanejarà 100 persones de la universitat de forma proporcional d’acord amb el total dels membres que composen l’Autònoma: 84 estudiants, 6 membres del Personal d’Administració i Serveis (PAS) i 10 membres del Personal Docent i Investigador (PDI). A més a més, i per tal de copsar la fesomia de la comunitat universitària de manera més fidedigna, també està previst triar les persones proporcionalment respecte al total d’homes i dones de la UAB.

Posteriorment, i com a una segona fase del procés de creació, l’artista dibuixarà el rostre de la UAB, en format de grans dimensions, sobre un dels murs de l’Edifici d’Estudiants – ETC (plaça Cívica). L’execució d’aquesta darrera fase de l’obra ‘Identitat composta’ es farà durant la setmana del 17 al 22 de desembre i, des del 15 de desembre una exposició oberta al públic recollirà el procés de creació d’aquest gegantí retrat de la UAB a càrrec de Jorge Rodríguez Gerada. Finalment, l’artista presentarà oficialment l’obra davant la comunitat universitària el dia 22 de desembre.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: